ESG v dodávateľskom reťazci

Environmentálny faktor  sa zameria predovšetkým na klimatické opatrenia, vodné a odpadové hospodárstvo, stratu biodiverzity v podstate rozsah 1 a rozsah 2 emisií. So sociálnymi iniciatívami sa monitoruje zdravie a bezpečnosť na pracovisku, detská práca a práva komunity. A vedenie  bude kontrolovať porušenia obchodnej etiky (korupcia a úplatkárstvo).  Zavádzajúce informácie v správe ESG môžu spoločnostiam spôsobiť obrovskú finančnú pokutu, ako aj stratu nominálnej hodnoty na trhu.

Ak je dodávateľský reťazec rozdelený do 2 hlavných kategórií, nižšie uvedené riešenia  zmierňujú obchodné bolesti a robia proces transparentnejším pri vykazovaní skutočných údajov.

1. Proti prúdu

Dizajn

Produkt by mal byť udržateľný, pokiaľ ide o navrhovanie produktu. Odporúča sa ponúknuť spotrebiteľom výrobok, ktorý je opakovane použiteľný a tiež recyklovateľný. Tým sa znižuje veľká časť negatívneho vplyvu na životné prostredie.

Plán

Vo fáze plánovania sa pozornosť sústreďuje na obstaranie materiálu na meranie tvorby CO2. Uprednostňovaným predajcom je preto dodávaný ekologický cieľ ESG, ako aj zdieľanie svojho cieľa ESG.

Zdroj

Proces získavania surovín by mal eliminovať nútenú prácu a dodržiavať obchodné predpisy.

2. Po prúde

Výroba

Je to proces výroby hotového tovaru, ktorý zahŕňa prácu, stroje, spotrebu energie, vody a surovín. Preto je bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci v danom prostredí nanajvýš dôležitá.

Doručiť a vrátiť

Najrušnejšou časťou podnikania je skladovanie, doručovanie a vrátenie produktov. So systémom riadenia dopravy a logistiky môže podnik znížiť CO2 stopu pomocou zlepšeného riadenia kilometrov. Optimalizovaný sklad vybavený obnoviteľnou energiou pomáha podnikom splniť ich čisté nulové ciele.

ESG, ktorý je priesečníkom akejkoľvek funkčnej/obchodnej oblasti, by bol základným kontrolným bodom do budúcnosti. Obchodníci alebo správcovia aktív by si však mali byť vedomí toho, že musia tieto ukazovatele neustále monitorovať, aby dosiahli svoje ciele ESG. (Zdroj SAP)