Integrácia a sfunkčnenie vašej stratégie nulovej siete

Pre mnohé spoločnosti, ktoré si stanovili ambiciózne stratégie nulovej čistoty, je teraz ťažké skutočne začleniť tieto stratégie do prevádzky ich spoločnosti a implementovať skutočnú zmenu. Dr Daniel Strosnider z Ricarda ponúka tipy, ako integrovať a sfunkčniť vašu stratégiu nulovej siete. V tejto kapitole  Firemnej príručky Environment Analyst  : Accelerating your ESG transition , Ricardov riaditeľ implementácie energetiky a udržateľnosti, Dr Daniel Strosnider, ponúka odporúčania, ako zaviesť nulovú kultúru vo vašej organizácii a aktivitách.

Úspešné začlenenie čistej nulovej kultúry do spoločnosti vyžaduje, aby klient vykonal nasledujúce praktické kroky:

  1. Pozrite sa do budúcnosti. Meniaca sa politika a legislatíva a rýchlo sa rozvíjajúce technologické inovácie zdôrazňujú, že je dôležité hľadieť do budúcnosti.
  2. Sledujte . Najmä pri veľkom rozpočte, zložitých programoch nemožno preceňovať dôležitosť sledovania pokroku v porovnaní s podnikovými cieľmi a korigovanie alebo prispôsobovanie kurzov.
  3. Počúvaj. Aktívne „crowdsource“ nápady, postrehy a spätnú väzbu od všetkých kľúčových interných a externých cieľových skupín a zainteresovaných strán. Vlastná sieť nulovej komunity – či už sú to zamestnanci, klienti, investori, dodávatelia – často poskytne najužitočnejšie použiteľné poznatky.
  4. Spolupracovať. Prijmite rôznorodé tímy a zdieľajte znalosti. Dosiahnutie čistej nuly závisí od spolupráce, spájania, neustáleho učenia sa a zdieľania nápadov. Rôzne pohľady a rôznorodé myslenie prinášajú tie najlepšie nápady.
  5. Podporujte pozitívne zapojenie . Urobte prechod relevantný pre jednotlivé zainteresované strany pomocou jazyka, ktorý je pre nich alebo ich rolu okamžite zrozumiteľný a zmysluplný. Spoločnosti by tiež mali zvážiť stimulovanie implementácie nulovej čistoty s relevantnými stratégiami pre rôzne časti podnikania.
  6. Neustále sa zlepšovať. Buďte zvedaví a spochybňujte, konajte na základe dôkazov a posúvajte hranice. Spoločnosti, ktoré sú realistické a otvorené, pokiaľ ide o ich pokrok, môžu v prípade potreby upraviť prístupy.

Cesta k úspechu

Integrácia a sprevádzkovanie stratégie nulovej siete si bude vyžadovať komplexnú transformáciu, ktorá zasiahne všetky oblasti vášho podnikania. Dosiahnutie čistej nuly je komplexná úloha a dlhodobá cesta, ktorá si vyžaduje odhodlanie a sústredenie na desaťročia.

(Túto kapitolu Environment Analyst’s  Corporate Guide: Accelerating your ESG transition láskavo napísal Dr Daniel Strosnider, riaditeľ implementácie energie a udržateľnosti, Ricardowww.ricardo.com/net-zero ).