25+ spôsobov, ako znížiť svoju uhlíkovú stopu

Kompenzácia vašich nevyhnutných emisií CO2 je praktický a okamžitý spôsob, ako prevziať zodpovednosť za svoj osobný príspevok k zmene klímy. S COTAP riešite aj globálnu ekonomickú nerovnosť.  Kompenzácia tiež odhaľuje potrebu čistejších zdrojov energie a príležitosti na zníženie vašej uhlíkovej stopy.

Znížte svoju uhlíkovú stopu pri jazde

Alternatívy k šoférovaniu

Ak je to možné, choďte pešo alebo na bicykli, aby ste sa úplne vyhli emisiám uhlíka. Spolujazda a verejná doprava drasticky znižujú emisie CO2 tým, že ich rozložia medzi mnohých jazdcov.

Jazdite v nízko uhlíkovom vozidle

Vysoký počet najazdených kilometrov nemusí vždy znamenať nízke emisie CO2. Všetky vozidlá majú  odhadované hodnotenie míľ na galón . Emisie elektrických vozidiel (EV) sa môžu značne líšiť v závislosti od toho, kedy a kde ich nabíjate , ale aj na tých najšpinavších elektrických sieťach dosahujú EV ekvivalenty MPG, ktoré sú výrazne lepšie ako vozidlá poháňané plynom. Stimuly, úspora plynu a výhodné plány úžitkových sadzieb EV často spolupracujú, aby bol prechod na autá, ako je Nissan Leaf, veľmi atraktívny. (Viac na cotap.org)